Türkiye Spina Bifida Derneğinden çok önemli bir etkinlik

Türkiye Spina Bifida Derneğinden çok önemli bir etkinlik

Türkiye Spina Bifida Derneği olarak, 25 Ekim Dünya Spina Bifida Günü kapsamında farkındalık yaratmak amacıyla bu yıl İzmir’de özel bir etkinlik düzenliyoruz. 

Çağdaş Gençlik Motosiklet Sürücüleri Kulübü iş birliği ve İzmir Kent Konseyi’nin desteğiyle gerçekleştirilecek “Spina Bifida Farkındalık Motosiklet Korteji”, 26 Ekim Pazar günü İzmir sokaklarında farkındalık mesajı taşıyacak.

Spina Bifida, anne karnında gebeliğin ilk haftalarında bebeğin omurgasının tam olarak kapanmaması sonucu ortaya çıkan; sinir sistemini etkileyen bir doğumsal durumdur. Folik asit desteği ile büyük oranda önlenebilir, ancak erken farkındalık ve bilinç bu noktada kritik önem taşır.

Bu etkinlikle hem önleme politikalarına dikkat çekmeyi hem de Spina Bifida ile yaşayan bireylerin sağlık, eğitim, istihdam ve toplumsal yaşama eşit katılım haklarını hatırlatmayı hedefliyoruz. “Spina Bifida ile yaşamak bir mücadele değil, eşit fırsatlarla yaşam hakkıdır.
Bugün hep birlikte yan yanayız; çünkü farkındalık da dayanışma da birlikte güçlenir.”

Etkinlik sonunda yapılacak , Derneğimizin yürüttüğü farkındalık ve savunuculuk çalışmaları kamuoyuyla paylaşılacaktır. 

Farkındalık ve eşit yaşam hakkı için etkinliğimizde siz basın mensuplarının katılımını bekliyoruz.

📅 Etkinlik Tarihi: 26 Ekim 2025, Pazar
📍 Güzergâh: Başlangıç – Kültürpark Lozan Kapısı (Saat 14.00)
        Bitiş – Cumhuriyet Meydanı
🕓 Basın Açıklaması: Saat 15.00

📞 İletişim: Av. E. Nurdan Anlı – Türkiye Spina Bifida Derneği Başkanı
               0(533) 011 0084

 


 

Çiğli Güncel  

Lütfen yorum yapınız. Mail adresiniz görünmeyecektir. * alanlar gereklidir.


Henüz yorum yazılmamış.

SON HABERLER

PİYASA VERİLERİ

    Alış
    41.8427
    Satış
    41.9180
    Alış
    48.5943
    Satış
    48.6819
    Alış
    55.6351
    Satış
    55.9251

HAVA DURUMU

IZMIR HAVA DURUMU